Srbija: Pjevači, folklorne grupe i trubači na “Romani festu” u Nišu

Zbor, dva ansambla, 10 pjevača, dva orkestra i plesna skupina iz Niša, Doljevca, Pirota, Aleksinca, ali i Njemačke nastupit će na romskom festivalu najavljenom za srijedu 14. kolovoza na Ljetnoj pozornici, ili će, u slučaju kiše, biti održan u Domu vojske. Festival počinje u 20 sati.

Predsjednik Udruženja Veseli Romi Mile Petrović, kaže da je pozornica prvi izbor jer je veća i može primiti više publike. Međutim, u slučaju kiše, sve se seli u Dom vojske, a ulaznice za ovaj jednodnevni festival prodavat će se prije početka, na ulazu. Koštaju 250 dinara.

Na festivalu će biti predstavljeni i romski i srpski izvođači, tako da je ovo „mješoviti festival“.

Željeli smo da to bude svjetski festival. I to ne samo za folklor, čočeci i glazba, već i malo šire. Nadam se da ćemo 14. kolovoza na Ljetnoj pozornici sve pokazati i dodijeliti nagrade pojednim romskim umjetnicima koji su ih zaslužili – rekao je predsjednik Udruge Mile Petrović.

Na pozornici će, objašnjava, biti dodijeljene nagrade “Zauvijek Šabanom Bajramović”, ne samo romskim umjetnicima, već i ljudima koji su pomogli u organizaciji festivala.

Inače, festival je podržao Grad Niš, kroz Tajništvo za kulturu.

Izvor: juznevesti.com

🔥0