BIH: Film o životu nacionalnih manjina bit će prikazan na Sarajevskom Filmskom Festivalu

Autor: D.M.

Sarajevski filmski festival ove godine bit će održan od 16. do 23. kolovoza. Festival predstvalja jednu od najvećih filmskih smotri u Europi i centralno je mjesto okupljanja filmofila u našoj regiji.

Između ostalih, na festivalu će ove godine biti prikazan dokumentarni film koji je snimljen u okviru projekta „Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH“, a učestvovat će i pripadnici romske nacionalne manjine iz Brčko distrikta BiH.

Dokumentarni film pod nazivom „Kad nas je manje“ prikazuje život nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini kroz priče iz Brčkog, Prijedora, Prnjavora, Sarajeva i Tuzle, pet bh. gradova iz oba entiteta i distrikta.

Paralelno prikazuje život pripadnika nacionalnih manjina u ovim gradovima, ali i različite aktivnosti koje organiziraju njihove lokalne zajednice zahvaljujući sredstvima koja su osigurana kroz program „Horizontal Facility“.

Cilj je promoviranje prava, kulture, tradicije i jezika nacionalnih manjina. Projekcija filma zakazana je za nedjelju, 18. kolovoza 2019. godine s početkom u 12.30 sati u kinu Cinema City Sarajevo.

Projekt „Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH“ implementiran je od strane Vijeća Europe, a financiran od Europske unije i Vijeća Europe.

Izvor: portal-udar.net

🔥8