Bokser Milan Stanojević iz Srbije, odnio je prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Gruziji

Na Europskom prvenstvu u boksu, koje se održava u Tbilisiju glavnom gradu Gruzije, nastupilo 5 boksera iz Srbije. Bokser iz Vlasotinca Milan Stanojević ostvario je prvu i za sada jedinu pobjedu Srbije na Europskom prvenstvu. Stanojević je u kategoriji do 59kg savladao protivnika iz Armenije Manukyan Artaka, i to jednoglasnom odlukom sudija. Ostalih 4 reprezentativaca Srbije koji su danas nastupali izgubili su svoje mečeve, tako da je dalje prošao samo “orlić” iz Vlasotinca.

U daljnjem natjecanju Milan Stanojević će se u srijedu 07. kolovoza boriti sa Engeskim reprezentativcem Anthony Connorsom, koji je danas bio bolji od reprezentativca Ukraine.

“Zadovoljan sam kako je Milan danas boksao. Prvi meč na ovako velikommatjecanju je svakako najteži i drago mi je da je naš reprezentativac uspio da se izbori sa tim pritiskom. Nadam se da će u narednom meču još bolje boksati, jer se sastaje sa reprezentativcem Engleske, koji je danas pokazao izuzetnu tehniku i hrabrost u meču sa Ukrajincem.

Smatram da Stanojević može osvojiti neku od medalja na Europskom prvenstvu ukoliko pokaže sav svoj talent i hrabrost u meču protiv Engleskog reprezentativca. Nadam se da će Stanojević imati svoj dan i da će u narednom meču pobediti Engleza, koga smatraju za favorita na Europskom prvenstvu u kategoriji do 59kg“, rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.

Izvor: rominfomedia.rs

🔥1