VIDEO Incident u poznatoj trgovini: ‘Tjerali su nas van jer smo Romkinje, a onda me mobitelom udarila u nos’

Autor: Sanja Petrović

Žena je rekla kako ‘je Uprava H&M dala naredbu da Romi u grupi, a posebno oni s djecom, budu udaljeni iz trgovine’

Neugodan incident iz kojeg je jedna osoba izišla s ozljedom nosa, dogodio se u petak navečer u Rijeci u jednoj od trgovina poznatoga trgovačkog lanca H&M.

Naime, Džemka Toskić je za Vijesti.hr ispričala što se dogodilo i zbog čega je završila na liječničkom pregledu. Tvrdi kako je do svega došlo jer je pripadnica romske nacionalne manjine.

“Bila sam u shoping centru s majkom, dvije sestre i s nama je bilo još dvoje djece. Obilazile smo trgovine i kupovale darove za djecu jer se jedna od sestara vraćala u Irsku pa smo odlučile ući i u H&M. Ondje je jedna gospođa, mislim da je zaštitarka, prišla mojoj mlađoj sestri i rekla da izađemo iz trgovine. Pitale smo je zašto, ali ona nije željela odgovoriti već je drskim tonom kazala kako će pozvati ‘pojačanje’. Inzistirala sam da kaže zašto moramo napustiti dućan. Nismo ništa napravile, ništa ukrale, ništa poderale, djeca nisu radila nered…”, ispričala je ogorčena Džemka Toskić.

S obzirom na to da nije dobila odgovor na svoje pitanje, a uporno su ih tjerali iz trgovine, Džemka je uključila kameru na mobitelu jer je željela imati dokaz.

“Ja sam doista inzistirala da nam kažu razlog zbog kojeg nas tjeraju jer ništa nismo napravili. Kada sam vidjela da ne želi odgovoriti, rekla sam joj da ću snimati kako bih imala dokaz. Izmicala je i dalje je izbjegavala odgovor, a onda mi je šakom mobitel nabila u nos”, nastavila je.

“Ja sam tada pozvala policiju, a mlađa sestra je tražila šeficu smjene. Gospođa je došla i tada smo tek dobile odgovor zašto nas tjeraju. Žena je rekla kako je ‘Uprava H&M u Zagrebu dala naredbu da Romi u grupi, a posebno oni s djecom budu udaljeni iz trgovine’. Zaprepastila sam se”, ispričala je ogorčena Džemka Toskić koja je nakon incidenta potražila liječničku pomoć.

Kaže kako iz H&M-a još nije dobila odgovor, ali da će slučaj prijaviti i pučkoj pravobraniteljici.

Istaknula je i kako je u ponedjeljak bila u poslovnici H&M-a na Korzu u Rijeci i pitala prodavačicu imaju li i oni naredbu da tjeraju Rome, osobito one koji dođu s djecom: “Ta mi je žena odgovorila da nemaju i kako je to njoj prvi put da čuje. Rekla mi je i da njihova poslovnica nije imala nikakvih problema, ali kako ne može govoriti u ime drugih poslovnica”.

I mi smo poslali upit poznatom trgovačkom lancu, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Kada ga dobijemo, objavit ćemo ga u cijelosti.

Izvor: vijesti.rtl.hr

🔥0