Aleksandar Kovačić gradonačelniku grada Čakova poklonio portret i sliku Starog grada

Autor: Grad Čakovec

Mali Aleksandar je svima već poznat po svojim zadivljujućim likovnim sposobnostima. Na prijemu je bio i njegov otac Dubravko koji s ponosom ističe romsko podrijetlo svoje obitelji

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač upriličio je prijem za desetogodišnjeg Aleksandra Kovačića iz Mačkovca, velikog likovnog talenta. Mali je Aleksandar već nadaleko poznat javnosti po svojim zadivljujućim likovnim sposobnostima, a ne nedostaje mu ni talenat za glazbu.

Aleksandar Kovačić je završio 4. razred Područne škole Mačkovec, a već od vrtićkih dana pokazao je veliko zanimanje za crtanje. Sa šest godina osvojio je svoju prvu nagradu, a od tada sudjeluje na brojnim likovnim natječajima te se može pohvaliti i s lijepim brojem nagrada. Radovi su mu bili nagrađeni u Zagrebu, Rijeci i Puli, a treba svakako spomenuti kako je njegov prvonagrađeni rad ove godine bio izložen na 41. Danima znanstvene fantastike u Zagrebu.

Uz školu crtanja, Aleksandar uči svirati violinu pa je tako ove godine imao i svoj prvi javni nastup gdje je također oduševio svojim talentom. Svira i ukulele, a nedavno je počeo učiti svirati piano.

Aleksandar živi u Mačkovcu, s roditeljima, bratom i sestrom, a ne skriva i svoju veliku ljubav prema nogometu. Prilikom posjeta Gradu Čakovcu, mali je umjetnik poklonio sliku Starog grada, dok je samom gradonačelniku Kovaču uručio i njegov portret, u tehnici crteža olovkom.

Aleksandra je na prijem dopratio njegov otac Dubravko koji s ponosom ističe romsko podrijetlo svoje obitelji. Gradonačelnik Stjepan Kovač čestitao je Aleksandru na svim njegovim dosadašnjim uspjesima, te mu, darujući ga prigodnim poklonom uz obećanje za svesrdnom podrškom, zaželio što više uspjeha u budućnosti.

Izvor: emedimurje.rtl.hr

🔥2