U Švicarskom gradu Kaiseraugst AG na ulazu stambenog bloka objavljene rasističke obavijesti

Na ulazu i u dizalu stambenog bloka u Kaiseraugstu pojavile su se rasističke obavijesti. Jedna stanovnica je obavijesti objavila na Facebooku.

Prije otprilike tjedan dana, Maria Bartok je u svom ulaznom dijelu svog bloka na Weidenwegu u Kaiseraugst AG pronašla je rukom ispisanu obavijest sa rasističkim porukama. Jedna je poruka visjela na ulaznim vratima, a druga u dizalu. “Šokirana sam. Ja sam porijeklom iz Mađarske i moja obitelj je morala puno proći tijekom Drugog svjetskog rata “, kaže žena koja je poruke objavila na društvenim medijima. „Skandalozno! Ovo smo pronašli na ulaznim vratima i u liftu. Ovo je stvarno žalosno,” napisala je, a prenosi švicarski portal 20 minuten.

Da se tako nešto dogodilo u njezinom naselju, ostala je iznenađena: “Naselje je vrlo multikulturalno. Do sada je bilo mirno i uvijek su postojale zajedničke prigode i aktivnosti.

Slike obavijesti su predstavljene pred Društvom za ugrožene narode (GfbV). GfbV voditeljica odjela Angela Mattli kaže: “Otkazati humanost i usporediti je sa svinjama potpuno je neprihvatljivo i jasno je kršenje kaznenog zakona protiv rasizma. O ovome nema rasprave.

Facebook

Ova ideja me zabrinjava

NVO su se sastali i traže pojašnjenja te razmatraju mogućnost podnošenja pritužbe. Kršenje kaznenog zakona protiv rasizma je službeni prekršaj i u takvim slučajevima državno odvjetništvo mora obaviti istragu. Uredi za medije kantonalne policije i tužiteljstva u Aargauu na zahtjev nisu htjeli komentirati kriminalitet tih poslova.

Na Bartoka ova rasistička akcija je ostavila je traga: “Sada se osjećam nelagodno u vlastitom domu i tužna sam. Naposljetku, ove obavijesti utječu na sve nas, čak i ako nam nisu izričito upućene. “I ona kaže:” Ideja da među nama postoji netko sa tako ekstremnim bijesom me zabrinjava.”

Mattli također smatra ovaj događaj izuzetnim: “U toj jasnoći, rasizam se rijetko izražava, ali se događa opet i opet. Međutim, stereotipi i rasizam protiv putnika je strukturalni problem i nažalost je duboko ukorijenjen u Švicarskoj. »

* Naziv je promijenjen

🔥0