Povodom Dana državnosti predsjednica, odlikovala gospodina Veljko Kajtazija

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz svih područja javnog djelovanja, a u prigodi obilježavanja Dana državnosti, prenosi tportal.hr.

„Vaši su uspjesi prije svega izraz domoljublja jer ste svojim radom pridonijeli jačanju ugleda Hrvatske te poticanju izvrsnosti i širenju pozitivnih vrijednosti našeg društva“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović, dodavši kako se dodjelom odlikovanja i priznanja izražava zahvalnost i poštovanje prema naporima i odricanjima koji su urodili rezultatima i iznimnim uspjesima odlikovanih u različitim područjima.

Predsjednica je spomenula umjetnike i djelatnike u kulturi, znanstvenike, gospodarstvenike, civilne i crkvene udruge te pojedince koji svoju ljubav, vrijeme i energiju ulažu u nesebičan rad s djecom, starijima, bolesnima i nemoćnima, humanitarce i sportaše. „Svi ovi uspjesi predstavljaju mozaik onoga što jesmo, što čini naš ukupni identitet. Jer kao što često ističem, najveći brend Hrvatske njezini su ljudi – njezini državljani“, istaknula je.

Nadalje, Predsjednica je kazala kako se kao glavne kvalitete života u Hrvatskoj ističu dobra ravnoteža poslovnog i privatnog života, povezanost s obiteljima i s mjestima porijekla, zajedništvo u nevolji i humanitarnim akcijama kao i zajedničko veselje na sportskim natjecanjima. „Sve navedeno mi podrazumijevamo, a pri tome često nismo svjesni koliko su te odlike zapravo iznimno rijetke i dragocjene vrijednosti u suvremenim društvima“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Uz poruku kako je čovjek najveća vrijednost svake sredine i kako svatko na svoj način i u svome djelokrugu treba pridonijeti razvoju svoje Domovine, predsjednica Grabar-Kitarović čestitala je dobitnicima svim odlikovanima, izrazivši uvjerenje kako će ona biti poticaj njihovom daljnjem radu.

Zbog svog iznimnog doprinosa unaprjeđenju položaja romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, osobito na području kulture, obrazovanja i sporta Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovan je gospodin Veljko Kajtazi.

🔥0