Vladin program za Rome provodi se zacrtanom dinamikom

Foto: screenshot

Vladin operativni program za Rome provodi se zacrtanom dinamikom – zaključeno je nakon dvosatnog sastanka predstavnika romske manjine s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Iz godine u godinu, istaknuto je, država za Rome izdvaja sve više novca, pa ih se sve više uspješno integrira u hrvatsko društvo. No, problema još ima, pa u Vladi pozivaju jedinice lokalne samouprave, čije predstavnike na ovaj sastanak nisu zvali, da ispune svoje obveze prema Romima kako bi ukupni rezultati bili još bolji.

– Ja neću ovdje apostrofirati pojedinačnu odgovornost, ali integracije bez čelnika područne i lokalne samouprave romske manjine u normalni suživot jednostavno biti neće. Ako su na snazi strateški dokumenti i akcijski planovi u njima je apostrofirano tko ima kakvu zadaću i što su čija oprava i obaveze, objasnio je nakon sastanka ministar gospodarstva Darko Horvat.

– Imamo nekih koji su donijeli i nekih koji nisu donijeli. Imamo i onih koji su donijeli, a u proračunu nemaju sredstva za samu realizaciju. Meni je izrazito drago, kao i romskoj zajednici, da imamo punu potporu predsjednika Vlade, rekao je saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi.

Izvor: vijesti.rtl.hr

🔥0