Ne želi ih za susjede: Benzinom zapalio imanje koje su nedavno kupili Romi

Foto: Darko Imbriša
Autor: Ivica Barać

Razuzdani 27-godišnjak iz Podravskih Sesveta u četvrtak je oko 20.40 sati zapalio štagalj na susjednom imanju u Ulici braće Radić na kojem trenutno nitko ne živi, a razlog njegova sumanutog postupka je činjenica da je to imanje kupila romska obitelj iz Đurđevca. Brzom intervencijom vatrogasaca iz Podravskih Sesveta i Đurđevca požar je ugašen. Materijalna šteta procijenjena je na 5000 kuna, dok je 27-godišnjak uhićen zbog svog postupka.

Obitelj 27-godišnjaka odbila je komentirati njegov postupak, a susjedi su nam potvrdili da je moguće doseljavanje Roma razlog zbog kojeg je “vužgao” susjedno imanje.

Gorjelo je imanje koje je kupila romska obitelj

– To imanje je nedavno prodano, a kupili su ga Romi. Nekima je to očito zasmetalo, a glavni u pobuni bio je upravo taj 27-godišnjak koji je rekao da će zapaliti kuću. U četvrtak je štagalj polio benzinom i zapalio ga, a čak je u tom svom sumanutom pohodu govorio da će to činiti i dalje jer ne želi Rome za susjede – ispričali su nam Sesvečani koji žive u Ulici braće Radić.

Vlasnike zapaljenog imanje šokirao je postupak 27-godišnjaka pa sad razmišljaju da od bivše vlasnice zatraže povrat novca i otkažu dogovorenu kupnju.

– Ako njemu smeta to što smo Romi, mogao je odmah dok smo došli razgledati imanje popričati s nama i reći to i mi ne bismo kupili kuću. Sad smo u strahu da će on ponovno učiniti takvo nešto, a imamo četvero male djece i u strahu smo za našu sigurnost. Zbog toga smo od bivše vlasnice zatražili da se sastanemo na imanju zajedno sa susjedima i vidimo ima li smisla da se doselimo tamo – kažu vlasnici imanja.

Izvor: podravski.hr

🔥0