Crna Gora: Održano natjecanje mladih iz Nikšića u pružanju prve pomoći

Foto: Ilustracija

“Dana 25.05.2019, godine je održano takmičenje u prvoj pomoći mladih iz Niksica koje već tradicionalno organizuje (OOCK) Crveni krst Niksic na Kapinom polju. Učešće je uzela i grupa mladih Roma i Romkinja iz Nikšića članovi NVO”Centar za afirmaciju RE populacije”koji su takođe i članovi akcione grupe RE zajednice u okviru programa: ROMACTED.

Program sprovodi Savjet Evrope, kancelarija u Podgorici u partnerstvu sa NVO Mladi Romi, koji su podržali učešće šestoro mladih u ovoj aktivnosti na lokalnom nivou. Da mladi Romi i Romkinja iz Nikšića mogu biti pozitivni primjeri aktivizma i uspješno uticati na promjene u svojoj opštini, govori i posebno priznanje koje su dobili (jer po prvi put pripadnici RE populacije učestvuju u ovakvom takmičenju, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou) i osvojeno II mjesto.

Mladi poručuju da sebe vide kao nosioce promjena protiv diskriminacije i stereotipa, kao mlade osobe koje hoće, mogu i zasluzuju svoja mjesta u crnogorskom društvu, kao i ostali mladi iz većinske populacije. Zahvalni su na prilici i podršci ukazanoj od Savjetu Evrope i NVO Mladim Romima, a posebno Crvenom krstu koji njihove snage prepoznaju, a saradnju će nastaviti i dalje kroz druge aktivnosti koje će pažnju javnosti usmeriti na mlade Rome i Egipćana”.

Tekst dostavio: Nardi Ahmetović

🔥0