Izađite na izbore i birajte – Izbori članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina 2019

Foto: wired.com
Autor: Phralipen

Pripadnici nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave sudjeluju u javnom životu i upravljanju lokalnim poslovima putem vijeća i predstavnika. Slijedom toga Vlada Republike Hrvatske je 28. ožujka 2019. godine na 149. sjednici donijela Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina  kao i Odluku o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicima lokalne i područne (regionalne) samouprave. Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 5. svibnja 2019. godine.

Na stranicama Državnog izbornog povjerenstva dostupne su pravovaljane kandidacijske liste za područje cijele Republike Hrvatske, te informacije o svim biračkim mjestima. U Gradu Zagrebu prijavljeno je 48 kandidata za izbor članova vijeća romske nacionalne manjine i to kroz dvije kandidacijske liste – Udruga žena Romkinja u Hrvatskoj “Bolja budućnost” i Zajednica Roma Hrvatske – Romski san.

Provjerite svoje biračko mjesto, izađite u nedjelju 5. svibnja na izbore i podržite vama najkvalitetnije kandidate za vijeća i predstavnika romske nacionalne manjine. Online brošura sa svima kandidacijskim listama za članove vrijeća i predstavnike nacionalnih manjina dostupna je ovdje.

Izvor: phralipen.hr

🔥0