Melanija Mešić – Treba živjeti dan za danom

Foto: Phralipen
Autor: Maja Grubišić

Melanija Mešić ima 23 godine i studentica je Ekonomskog fakulteta u Splitu. Nakon tri godine redovnog studiranja bila je prisiljena pauzirati kada je prije godinu i pol iznenada oboljela od leukemije.

“Bilo je to 13. lipnja 2017. godine na dan sv. Ante. Nekoliko dana prije toga čitala sam neki članak o pojavi akutne mijeloične leukemije u Splitu i baš sam pomislila što bi bilo da ja imam rak. Par dana kasnije, dijagnosticirana mi je upravo ta bolest”, rekla nam je Melanija na početku razgovora i prisjetila se koliko su njezini roditelji bili shrvani tom viješću.

“Mama je bila sva natečena od plača, a tata se preda mnom dobro držao. Organizirao je povratak iz Splita u Zagreb i liječenje u KBC-u Zagreb, ali sam saznala od sestre da je plakao i tugovao cijelo vrijeme kad nije bio pored mene.”

O svojoj bolesti znala je vrlo malo, samo da se radi o raku krvi i da je kemoterapija proces liječenja. Nakon dolaska u Zagreb liječnica joj je sve objasnila i naglasila kako je 50 posto uspješnih rezultata liječenja na medicinskoj struci, a 50 posto je na njoj samoj. Pozitivan stav je važan dio uspjeha. “Dobro, ja ću to riješiti”, rekla je Melanija sama sebi.

Tijekom cijelog tog perioda obitelj joj je značila najviše. “Transplatirane su mi bratove krvotvorne matične stanice. On je moja krv i dio mene do kraja života. Roditelji su bili moja veza s vanjskim svijetom jer sam praktički bila u izolaciji u jednoj sobi u kojoj sam u nekoliko navrata boravila po mjesec i pol. Bili su jako zabrinuti. Otac se uslijed svog tog stresa razbolio i uskoro ide na operaciju srca.”

Cijeli teskt pročitajte ovdje.
Izvor: phralipen.hr

🔥3