Saborski zastupnik Veljko Kajtazi posjetio Novu Gradišku i Slavonski Brod

Foto: Radio Prkos
Autor: Romski Portal/Čedo Todorović

U srijedu  27. ožujka, saborski zastupnik Veljko Kajtazi i predsjednica Saveza Roma u R.H “Kali Sara” Suzana Krčmar, su posjetili romsko naselje u ulici Ivana Domca u Novoj Gradiški, nakon toga su se uputili u pratnji svojih najbližih suradnika iz Slavonskoga Broda te predstavnicima Novogradiščana iz romske zajednice, u Maloj gradskoj vijećnici gdje su održali radni sastanak sa gradonačelnikom Vinkom Grgićem i njegovim zamjenikom Borislavom Vidošićem. Središnja tema bila je legalizacija stambenih objekata u kojima žive Romi na dvije novogradiške gradske lokacije te asfaltiranje Domčeve ulice. Postignuto je suglasje po svim važnijim pitanjima i dogovoreni novi oblici suradnje. Gospodin Kajtazi izrazio je zadovljstvo rezultatima sastanka te je naglasio kako je u Novoj Gradiški za razliku od grada Rijeke uspio sve dogovoriti i usuglasiti sa predstavnicima gradske uprave, piše radio prkos.

Nakon održanog radnog sastanka u maloj viječnici, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, predsjednica Saveza Roma u R.H “Kali Sara” Suzana Krčmar, koordinator Roma za Brodsko-posavsku županiju i suradnik saborski zastupnika Robert Radić, te suradnik saborskoga zastupnika iz Nove Gradičke Ivica Amić, su  održali radni sastanak sa ravnateljom Centra za socijalnu skrb iz Nove Gradiške, Branko Medunić oko rješavanja pitanja romske zajednice iz Nove Gradiške.

Nakon sastanka, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, predsjednica Saveza Roma u R.H “Kali Sara” Suzana Krčmar, koordinator Roma za Brodsko-posavsku županiju i suradnik saborski zastupnika Robert Radić, te Saveza Roma u R.H “Kali Sara” i suradnici Saveza Roma u R.H “Kali Sara”, Čedo Todorović, Stanoja Nikolić i Vid Lukić su održali radni sastanak sa ravnateljicom Centra za socijalnu iz Slavonskoga Broda, Anica Gusak-Krajnović oko rješavanja pitanja romske zajednice iz Slavonskoga Broda.

🔥8