Manuela Šepek: Obiteljska podrška je iznimno bitna za uspjeh u poslu

Foto: Arhiva
Autor: Maja Grubišić

Već gotovo tri desetljeća, gospođa Manuela Šepek zajedno sa suprugom ima vlastitu trgovinu s obućom i accessoriesom FAS, u samom centru Poreča. Iznimno vesela, otvorena i puna životne energije, rado je s nama, a za čitatelje Phralipena, podijelila dio svoje životne priče.

“Ja sam dijete iz mješovitog braka. Otac mi je Rom, a majka Hrvatica.  Moja je obitelj veliku pažnju posvećivala obrazovanju tako da sam već s 4 godine naučila čitati i pisati, a djed koji je bio fakultetski obrazovan učio me krasopis i ćirilicu. S učenjem i znanjem dolazi određena sigurnost koja je izuzetno važna kako za svakodnevni život, tako i za posao”,  rekla nam je na samom početku razgovora.

Koliko dugo ste u vlastitom poslu i o čemu se zapravo radi?

Prolazi dvadeset i sedma godina kako smo u Poreču. Otvorili smo trgovinu s obućom i nazvali je FAS. Željeli smo neko simbolično, a jednostavno ime, a fas na latinskom znači božja pravda. Oduvijek nam je bila važna kvaliteta robe koju prodajemo pa smo pazili da to budu artikli od prave kože ili nekih drugih provjerenih materijala, da obuća ima kvalitetnu završnu obradu, a da je vizualno zanimljiva i da prati potražnju. Ostvarili smo suradnju s brojnim poznatim modnim brandovima, primjerice na našim policama možete pronaći komade iz kolekcije Replay, Cavalli, P.Plein, CallagHan, Hispanitas, Versace, Nila&Nila i brojne druge. Kod nas su se obuvale mnoge naše, ali i strane osobe iz javnog života – pjevači, glumci, političari, novinari i drugi. Sudjelovali smo i sponzorirali brojne modne evente i popularna događanja, primjerice izbor za Miss i Mistera turizma, izbor za Miss Alpe Adria, prezentacije na Auto Moto Showu, humanitarne utrke i slično. Ispratili smo mnoge generacije – djevojke koje su sada mame, mame koje su sada bake, bebe koje su sada djevojke ili mladići.

Što smatrate važnim za dugotrajno uspješno poslovanje?

Svakako je bitna kvaliteta robe kao i pravilan omjer cijene i kvalitete, ali jednako je bitna kvaliteta usluge. “Pravog” trgovca je teško naći jer to ne podrazumijeva poznavanje jezika i stajanje pored kupca s papirom o završenom školovanju u ruci, već toplinu s kojom se kupcu pristupa. Pod time mislim na uslužnost koja nije nametljiva, na pomoć pri obuvanju, na atmosferu u trgovini i svakako na osmijeh. Zbog toga se ljudi vraćaju.

Cijelu objavu pročitajte ovdje.

Izvor: phralipen.hr

🔥3