Romski resurni centar obilježio svoj 16. godišnji koncert

Foto: Rajko Cicak / BaranjaMedija.hr
Autor: Rajko Cicak / BaranjaMedija.hr

DARDA – Nastavljajući tradiciju održavanja svog godišnjeg koncerta RKUD-a Darda, koji je osnovan listopada 2002. godine (sada Romski resurni centar) nastavlja se sa šesnaestim po redu, na kojem se 27.10.2018. predstavilo deset raznovrsnih izvođača programa.

Kvalitetan rad ove udruge pohvalio je i načelnik Općine Darda Anto Vukoje, podsjećajući da ta odlična suradnja traje već godinama u manjim i većim brojnim projektima na obostranu korist.

Predsjednik Romskog resurnog centra Jovica Radosavljević istaknuo je da puna dvorana Doma kulture i ovoliki broj izvođača programa koji su se odazvali na njihov poziv da sudjeluju na koncertu pokazuje da su kao udruga dobri domaćini i ravnopravan partner, te se zahvalio načelniku Općine od kojeg dobivaju veliku moralnu i financijsku podršku za svoj rad.

Na koncertu su zaplesali, zasvirali i zapjevali: RKUD Darda (mala i srednja grupa), KUD “Ivan Filipović” (Velika Kopanica), Teferić bend i Spec, Makedonsko kulturno društvo “Braća Miladinovci” (Osijek), Udruženje kućna radinost “Đerđef” (Cazin, BiH), Vokalno – instrumentalni ansambl CroArte (Darda), plesna skupina Židovske općine Osijek “Ha-Chaverim Shel Israel” (Prijatelji Izraela), KUD “Živojin Žiko Mandić” (Kneževi Vinogradi), duet Hranislava & Milan, Mađarsko kulturno umjetničko društvo Darda, Udruženje kućna radinost “Đerđef” (Cazin, BiH), te RKUD Darda. Poslije koncerta, svi izvođači programa, kao što je i domaćinski red, pozvani su na večeru, a poslije se zapjevalo i zaplesalo do dugo u noć.

Izvor: Facebook/BaranjaMedija.hr

Album 1

Album 2

🔥1