Njemačka: Stranka AfD želi prebrojati Sinte i Rome

Carsten Hütter, ćlan parlamenta Saksona i stranke AfD (Alternative Für Deutchland) želi prebrojati Sinte i Rome u istočnoj saveznoj državi Sakson. To je rezultat malog zahtjeva kojeg je 13. lipnja Hütter podnio zahtjev u Saksonovom parlamentu, piše njemački huffpost.

Tako želi AfD-ov političar između ostalog želi znati da li “postoje nepravilnosti u obveznom obrazovanju za Sinte i Rome” i koliko njih primaju državne beneficije.

U proteklom tjednu tako je isto i talijanski ultradesni ministar unutarnjih poslova i zamjenik premijera Matteo Salvini predložio prebrojavanje jedne narodne skupine. Plan je izazvao nacionalni i međunarodni bijes taliijanskog premijera Giuseppe Conte koji je izviždao Salvinija.

Zašto je prebrojavanje Sinta i Roma pretjerano:

Zahtjev Hüttera sadrži uključuje nekoliko ksenofobičnih klišeja, kao što je navodno lijena i manjina koja je sklona kriminalu.

Već prošlog travnja, Saksonsko-anhalski desno orijentirani AfD ćlan Hans-Thomas Tillschneider je uputio pitanje sa sličnim rasističkim zahtjevom. Naslov: “Nasilje koje su počinili građani EU iz nacionalne manjine Sinta i Roma”.

“Proces me podsjeća na naciste. Čak su i oni – prije nego što su preuzeli vlast – započeli „stvarati popise i kartaške indekse za Židove, Sinte i Rome, kaže Herbert Heuss iz Središnjeg vijeća njemačkih Sinta i Roma.

Znanstveni voditelj naglasio je u intervjuu za HuffPost: „To je nešto što, s obzirom na njemačku povijest, ali i na bazi temeljnog zakona potpuno zabranjeno.”

Osim toga, „Gospodin Hütter o zapravo znam, da je u Njemačkoj državnih institucija je zabranjeno člankom 3. stavak 3. Ustava stvaranja etnički kriterij” treba objašnjava Heuss.

Prema njegovu mišljenju, zahtjev AfD-a nije usmjeren na informacije, već samo na klevetanje manjinske skupine.

Ono što još trebate znati o zahtjevima AfD-a:

Kako jedan aktualni pregled informacijske platforme za integraciju medijskih usluga, AfD u gotovo svakom drugom zahtjevu u Bundestagu upućuje na probleme migracije ili integracije mnogo više od ostalih oporbenih stranaka.

Sa njihovim zahtjevom oni pokušajavaju provocirati stranku.

0