Ukrajina: Romski vrtić spaljen u regiji Zakarpattia

Foto: 112 Agency

Autor: Romski Portal/Čedo Todorović

Zgrada vrtića koji se nalazio u romskom naselju, spaljena je noću 15. srpnja u selu Velyka Dobron koje se nalazi u regiji Zakarpattia, piše Mukachevo.net, a prenosi 112.international.

Prema informacijama spasioca, nitko nije ozlijeđen od posljedica požara.

Portal bilježi kako su lokalni Romi izjavili da ne isključuju podmetanje požara uzimajući u obzir nedavne događaje.

Zauzvrat, policija nije pronašla tragove koji bi ukazivali na podmetanje požara, ali ne isključuju ovu verziju i provesti će istragu. Navela je policija na internetskim stranicama Nacionalne policije Transkarpatijske regije.

112 Agency

“Policija nije pronašla nikakve tragove koji bi ukazivali na podmetanje požara.” Da bi se utvrdio točan uzrok požara, provesti će se odgovarajuća istraga, zbog čega je pokrenut kazneni postupak pod točkom 2. članka 194. Kaznenog zakona Ukrajine “, rekla je policija.

Napominjemo da je nedavno policija ispravlja slučajeve napada i podmetanja požara u romskim naseljima. Posljednji takav incident dogodio se na periferiji Lviva 24. lipnja – skupina tinejdžera s maskama napadala je romski kamp, što je rezultiralo smrću 24-godišnjeg čovjeka, i još troje ozlijeđenih.

Policija je otvorila kaznenu istragu o ubojstvu i nekoliko drugih članaka Kaznenog zakona. Uhićeno je ukupno 11 osoba. Sva oružja koja su bila oštećena od strane Roma oduzete su sa scene. Kasnije je postalo poznato da je među pritvorenim tinejdžerima bilo deset učenika iz tri škole grada Lviv. Osam zatvorenika već je upoznato o sumnji.

🔥0