Priča o radiju, vedrini i djevojci koja snove pretvara u glazbu, riječi i ljubav

Foto: Vedrana Šajn (iz privatnoga albuma)
Autor: Romski Portal/Čedo Todorović

Ivana Brlić-Mažuranić davno je zapisala: „Kad si sretan, i sunce za tobom žuri.“. Čini se da je tog sunčanog dana sunce s radošću pohrlilo u naš veseli ured jer nam je poslalo zanimljivu gošću. Naime, posjetila nas je mlada direktorica Vedroga radija, Vedrana Šajn, koja nas je upoznala s radom svojega radija te nas uvela u čarobni svijet romske kulture, a ujedno nas je i razveselila pozivnicom na prvi Festival nacionalnih manjina u Pitomači. O čemu je bilo riječi, pročitajte u nastavku.

Vedrana, krenimo s vedrim temama. 🙂 Što je Vedri radio i kako je uopće došlo do njegova nastanka?

Vedri radio je, u početku, bio samo moja mašta! Plod mašte koji sam poželjela ostvariti nakon stečenog radnog iskustva na dva lokalna radija. Maštala sam o nečemu svojem, iako nikad nisam zamišljala da ću završiti za mikrofonom i raditi ovaj posao, ali jednostavno, kad to jednom započneš, to i zavoliš (što je super). Krenulo je kao plod mašte koji se razvio u ozbiljniju ideju pa je iz ideje postalo „’ajmo probat’“. Nakon toga sam shvatila da se to doista može. I tako je nastao Vedri radio… 🙂

Tko su ljudi koje možemo zateći u radnom okružju Vedroga radija, odnosno tko sudjeluje u nastanku programa?

Shema se mijenja svakih nekoliko mjeseci (što je i uobičajeno za radijske medije), uskoro će se također mijenjati. Zasad u nastanku programa sudjelujemo kolegica Nikolina Veličan te moja malenkost koju se sluša svakim radnim danom i radnom subotom. Kolegičina smjena je nešto kraća (4 radna sata), moja je nešto duža (8 radnih sati), ali naš posao, dakako, ne završava kad se ugasi mikrofon – radi se i dalje.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Izvor: icm-virovitica.info

 

0