Civitates – filantropska inicijativa za demokraciju i solidarnost u Europi raspisala poziv za dostavu projektnih prijedloga

Novoosnovani fond Civitates najavio je svoj prvi poziv usmjeren na osnaživanje organizacija civilnog društva država članica EU i zemalja EFTA-e u svrhu okupljanja i stvaranja nacionalne koalicije kako bi riješili pitanja vezana uz smanjenje djelovanja civilnog društva u svojim zemljama.

Civitates ima za cilj ojačati civilno društvo osnažujući svoje aktere kako bi kolektivno i učinkovitije reagirali na izazove vezane uz smanjenje djelovanja svojoj zemlji.

Kroz stvaranje ili jačanje postojećih nacionalnih koalicija ovaj je poziv usmjeren na jačanje njihovih operativnih kapaciteta i u konačnici, njihovu sposobnost zagovaranja za poticajno okruženje.

Poziv će biti u dvije faze. Prva će faza pružiti resurse početnim partnerima kako bi se posegnuli za potencijalnim novim partnerima iz različitih sektora unutar jedne zemlje kako bi ojačali svoju koaliciju. Druga će faza biti posvećena provedbi mjera za rješavanje smanjenog djelovanja civilnog društva.

Upute za prijavitelje možete pročitati ovdje.

Korisničkom portalu možete pristupiti ovdje.

Primjerak proračuna možete preuzeti na sljedećoj poveznici CB_Template-budget.xlsx

Rok za prijavu je 15. lipanj 2018.

Više informacija o Pozivu i natječajnoj dokumentaciji možete pronaći ovdje.

Izvor: Network European Foundations

🔥1