Crna Gora: Podgoričanin fizički napao dječaka romske nacionalnosti, a potom i ženu koja je štitila dječaka

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock
Autor: mondo.me

Podgoričanin V.B (33) uhapšen je preksinoć nakon što je fizički napao dječaka romske nacionalnosti, a potom i Podgoričanku M. L. (27) koja je pokušala da ga zaštiti.

Napad se dogodio oko 21 sat u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje je V.B, u društvu dva prijatelja, ispred objekta brze hrane nogom u glavu udario dječaka kojeg je prethodno maltretirao, jer ga je sumnjičio da mu je nešto ukrao iz vozila, pišu Vijesti.

U trenutku kada je V.B udario dijete, M. L. se nalazila u svom vozilu, nekoliko metara dalje i vidjevši to viknula na V.B da prestane, istovremeno pokušavajući da pozove policiju.

On je, međutim, počeo da prijeti i njoj da će je napasti, pa je M. L. izašla iz vozila i krenula prema restoranu “Bulevar”, koji je u neposrednoj blizini, sa namjerom da se skloni od njega i pozove policiju.

V.B je potrčao za njom uz prijetnje, sustigao je kod vrata restorana i pesnicom je udario u glavu. Kada je djevojka pala licem na pločnik, V.B je udario još nekoliko puta.

Tada su pritrčali njegovi prijatelji i sklonili ga, a potom su sva trojica počela da bježe.

V.B i jednog od njegovih prijatelja uhvatili su građani koji su bili u restoranu “Bulevar” i zadržali ih do dolaska policije.

Njegovog trećeg prijatelja, nedugo potom, policija je privela u podgorički Centar bezbjednosti.
Inspektorima podgoričke policije, M. L. i dječak u prisustvu oca sinoć su ispričali kako ih je i zbog čega V.B napao.

Djevojci je pružena medicinka ‘pomoć u Urgentnom centru, a dječaku u Dječjoj bolici. Oboje su lakše povrijeđeni.

Osnovni državni tužilac Miroslav Turković juče je nakon salušanja V.B odredio pritvor do 72 sata zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Iz policije je Vijestima nezvanično rečeno da je V.B povratnik u vršenju krivičnih djela. Iz te institucije kazali su da je ranije osuđivan zbog dva napada na policajca, učestvovanja u tuči i zbog razbojništva.

Izvor: mondo.me

🔥0