Međimurje: Policija započela evidenciju onih koji socijalnu pomoć troše u kockarnicama

Foto: Screenshot/Dnevnik.hr/Provjereno
Autor: E.M.

Uvođenja reda među primatelje socijalne pomoći vruće je pitanje s kojim se nitko desetljećima nije htio uhvatiti ukoštac. Korisnici bi političarima to mogli zamjeriti, pa ih na idućim izborima kazniti. A to im nikako nije u interesu.

Ponekad pomoć koja je namijenjena onim najranjivijima – završava u krivim rukama ili se zlorabi. U nekoliko navrata ekipa Provjerenog snimala je kako, u danima nakon isplate pomoći, korisnici obilaze kockarnice i novac koji su dobili za podmirenje teških životnih uvjeta – troše na ruletu.

Te su priče odjeknule i natjerale nadležne da poduzmu nešto. Inspekcija je krenula u pohode kontrole, u ministarstvu razmišljaju o uvođenju bonova umjesto novca, a u Međimurskoj su županiji presretni, jer se problem napokon rješava.

Problem o kojem se dosad samo govorilo, a ništa poduzimalo, konačno je stigao na na dnevni red.

”Zahvaljujući ekipi Provjerenog i Novoj TV, u ovu problematiku uključila se država. To je jedan od naših najvećih problema, a naše stanovništvo želi kvalitetniji suživot. Nemamo ništa protiv nikoga i trebaju se znati odgovornosti svakog čovjeka koji živi na ovom području i koji puni proračun, jer jedino tako možemo biti kvalitetna i uređena zemlja, jer tome Hrvatska teži”, rekao je Matija Posavec, župan Međimurske županije.

Policija će preuzeti najveći dio tereta. Već je počela s racijama u kockarnicama i evidentiranjem onih koji socijalnu pomoć troše nenamjenski, piše Dnevnik.hr.

”Ne želimo nikoga obilježavati, bez obzira na vjeru, naciju, boju kože. Svatko tko uživa prava ove države mora znati svoje obveze i svoju odgovornost”, dodaje Posavec.

Uhvati li ih se u nenamjenskom trošenju, prijeti im oduzimanje pomoći, a kao blaža kazna razmatra se i uvođenje vaučera za kupovinu namirnica trgovinama. To nam je potvrdila i ministrica za socijalnu politiku Nada Murganić.

S razmišljanja se u ovom slučaju prešlo na djelovanje.

Izvor: emedjimurje.rtl.hr

🔥3