U Bjelovaru održana kulturna manifestacija “Večer nacionalnih manjina”

Foto: Facebook / Bjelovar-info medij

Autor: Romski Portal / Čedo Todorović

U velikoj Školsko-sportskoj dvorani Bjelovar, dana 25. studenog 2017. godine s početkom u 19 sati, održana je manifestacija  “Večer nacionalnih manjina”. Riječ je o manifestaciji koju jedanaestu godinu zaredom organizira društvo Češka Obec Bjelovar.

Broj društava koja nastupaju na ovom festivalu mijenjaju se iz godine u godinu, pa je tako na 11. Večeri nacionalnih manjina nastupilo devet nacionalnih manjina, i to: češka, poljska, romska, slovačka, slovenska, mađarska, srpska, ukrajinska i njemačka, te posebni gosti, HORKUD Golub i bošnjačko društvo Ansambl “Bosnia folk” iz Zenice iz Bosne i Hercegovine.

Romsku manjinu kao i svake godine na “Večeri nacionalnih manjina” predstavljalo je Romsko Kulturno umjetničko društvo “Darda” iz Darde. Ove godine nastupali su zajedno s Romskim kulturno umjetničkim društvom “Ludari” iz Slavonskoga Broda sa koreografijom “Splet plesova Munčana i Ludara”.

Također, svi gosti imali su priliku kušati razne specijalitete iz svih zemalja, a na pozornici su se izvođači redom izmjenjivali sa svojim plesovima, koreografijom i pjesmom.

Grad Bjelovar je glavni pokrovitelj i suorganizator Večeri nacionalnih manjina, a ovu važnu manifestaciju podržala je i Bjelovarsko-bilogorska županija. U ime Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i predsjednika Aleksandara Tolnauera sve nazočne pozdravio je Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu.

Galeriju fotografija pogledajte na facebook profilu Bjelovar-info medij.

🔥0