U Puli održan sastanak Saveza Roma u R.H. “Kali Sara”

Savez Roma u R.H. “Kali Sara” je dana 25. i 26. studenoga održao kvartalni sastanak u Puli, na kojemu su prisustvovali, predsjednici i predstavnici Vijeća Romskih nacionalnih manjina, predsjednici udruga i koordinatori roma.

Savez Roma u R.H. “Kali Sara” je dao kvartalni izvještaj o radu, krenuvši od rada sa časopisom “Phralipen” i portal “Phralipen”, o održanoj novinarskoj radionici na kojoj su suradnici na časopisu i portalu “Phralipen” bili upoznati o radu sa osnovama novinarstva, o održanoj tribini o Genocidu u Nedelišću, o obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu / Samudaripen, o studijskom putovanju u Makedoniji i obilježavanju Svjetskog dana Romskog jezika.

Na sastanku je bio i prisutan gost Saveza Roma u R.H. “Kali Sara”, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, gdje je on sve prisutne obavjestio o svome dosadašnjem radu. Prisutne je upoznao kako je održao sastanak sa g. Lukom Omanom iz Prijatelji životinja. Središnja tema razgovora bila je razrada plana za zbrinjavanje napuštenih pasa u romskim naseljima, njihovu sterilizaciju i čipiranju pasa. Prisutne je također obavjestio da je u Vladi Republike Hrvatske održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za praćanje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, da je sudjelovao u vukovarskoj Koloni sjećanja, te da je također prisustvovao na svečanoj podjeli svjedodžbi polaznicima romske nacionalne manjinena na Pučkom otvorenom učilištu Novak – Podružnica Čakovec i još puno toga odrađenog gdje se sav rad saborski zastupnik može pratiti na službenoj stranici: http://veljkokajtazi.com/ i Facebook profilu: https://www.facebook.com/veljko.kajtazi/.

Cijelu foto galeriju sastanka pogledajte OVDJE.

🔥0