Nastavljen proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa največeg romskog naselja u Slavonskome Brodu

Foto: Emir Grbić / Veljko Kajtazi

Autor: Romski Portal / Čedo Todorović

U Ministarstvu državne imovine održan je radni sastanak povodom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa romskog naselja u Slavonskome Brodu.

Foto: Emir Grbić / Veljko Kajtazi

Na radnom sastanku koji je održan u srijedu 15. studenoga, prisustvovali su: Državni tajnik gospodin Tomislav Boban, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, gđica Nikolina Bilić, više stručna suradnica za gospodarstvo i imovinsko pravne poslove iz ureda grada Slavonskoga Broda, gospodin Robert Radić, predsjednik Udruženja Roma “Ludari Rumunjskog porijekla, te koordinator i suradnik saborskoga zastupnika Veljka Kajtazija za Brodsko-posavsku županiju i suradnik Saveza Roma u R.H “Kali Sara”, gospodin Stanoja Nikolić suradnik Veljka Kajtazija i ćlan Saveza Roma u R.H “Kali Sara” i gospodin Čedo Todorović, predsjednik Romskog centra za promicanje i zaštitu ljudskih prava, urednik Romskog portala, suradnik saborskoga zastupnika Veljka Kajtazija i suradnuik Saveza Roma u R.H “Kali Sara”.

Na sastanku je dogovorena suradnja Grada Slavonskog Broda i Ministarstva te je konačno nastavljen proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u romskom naselju Josip Rimac koje je već duže vrijeme otvoreno.

Cilj rješavanja imovinsko-pravnih odnosa je da se u potpunosti legalizira naselje kako bi se stvorili preduvjeti za daljnje uređenje i urbanizaciju.

Nakon sastanka u Ministarstvu državne imovine, predstavnici romske manjine su održali sastanak i sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem. Sastanak je održan u prostorijama Sabora R.H.

Foto: Čedo Todorović
0