Makedonija: Izabran novi predsjednik općine Šuto Orizari poznata kao ŠUTKA

U jedinoj romskoj općini u Europi Šuto Orizari poznatijoj kao ŠUTKA, u nedjelju je održan je drugi krug izbora, gdje su birači mogli birati između dva kandidata za predsjednika te Općine.

U drugom krugu ispred partije SRM kandidat za predsjednika Općine je bio Elvis Bajram koji je do sada vršio tu funkciju i kandidata stranke SDSM-a Kurto Duduš-Kuca.

Državno izborno povjerenstvo je poslije 100% prebrojanih glasova priopćila da je u drugom krugu izašlo 36,88 posto birača ili 8568, od ukupnog broja izašlih za Kandidat Elvisa Bajrama glasovalo je 3.333 (38,90%) birača dok je za Kandidata SDMS-a Kurto Duduš glasalo 4.963 (57,61%) koji je prema tim rezultatima i novi predsjednik Općine Šuto Orizari ŠUTKA.

Tjedni drugi krug uzbor pratili su brojni incidenti, a na nekim biračkim mjestima je izbila i tuča među aktivistima oba kandidata, gdje je morala intervenira i Policija.

“Napokon smo uspjeli da srušimo ovaj veoma loš režim koji je dugo vladao, čeka nas posao”, kazao je u izjavi za medije sada već novi predsjednik Općine Šuto Orizari Kurto Duduš – Kuco.

Izvor: rominfomedia.rs

🔥19