Đurđevac: Uskoro kreće legalizacija za 109 objekata u naselju Stiska

Foto: djurdjevac.hr

Na zahtjev Grada Đurđevca Ministarstvo graditeljstva je donijelo odluku da će u cijelosti financirati naknadu za legalizaciju za 109 objekata u naselju Stiska u iznosu od 139.000,00 kuna s obzirom da plaćanje naknade predstavlja preduvjet za izdavanje rješenja o legalnosti objekta.

Gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, direktor Komunalija Tomislav Kolarić i djelatnici iz komunalnog odjela Grada iskoristili su ovu priliku za obilazak romskog naselja Stiska.

Prihod Grada od legalizacije u romskom naselju biti će u cijelosti uložen u opremanje i uređenje komunalne infrastrukture romskog naselja- istaknuo je Lacković.

Na zajedničkom sastanku okupio se veliki broj stanovnika Stiske na kojemu se osim o legalizaciji raspravljalo i o svim aktualnim problemima koji muče mještane kojima je velika želja da Stiska dobije dječje igralište.

Predsjednik vijeća Lacković istaknuo je i nužnost asfaltiranja glavne prometnice u naselju te izgradnju kućnih priključaka na električnu i vodovodnu mrežu jer je cilj u svim naseljima grada stvoriti jednake životne uvjete, što je ujedno i ključno za potpunu socijalizaciju Roma.

Naglasio je i da se u rješavanje problema naselja Stiske moraju uključiti svojim prijedlozima i osobnim angažmanom i njegovi stanovnici, a da će im gradske službe i institucije pri tom pomoći.

Izvor: djurdjevac.hr

🔥0