Slavonski Brod: Na ulazu u romsko naselje porušeni prometni znakovi

Porušeni znak u Romskom naselju na Jelasu (Foto: RR)
Autor: SBplus

Bez obzira tko je ovo učinio uistinu za ovo treba i odogovarati. U svakom slučaju ići i samo popravljati porušeno – nije trajno rješenje.

SLAVONSKI BROD – Nedavno je do nas došla informacija kako su prometni znakovi od Ljeskovih voda do izlaska na glavnu cestu koja vodi prema Slavonskom Brodu redom porušeni. No, čini se kako ovaj problem nemaju samo mještani tog dijela Brodsko-posavske županije. U samom Slavonskom Brodu problem porušenih znakova unazad nekoliko dana veliki je problem i u Romskom naselju na Jelasu.

“Skoro par dana uzastopnu ruše ove znakove. Nekome očito smetaju ili netko želi napraviti nekakav ispad ili incident. Kao koordinator Roma za Brodsko-posavsku županiju i kao građanin pozvao sam mjerodavne neka ih poprave i neka utvrde tko i zašto to rade te da se sankcionira”, istaknuo je Robert Todorović Radić, koji je ovo objavio i na svom fejsbuk profilu.

Radić naglašava, kako prema njegovim saznanjima ovo ne rade mlade generacije, a čini se da iza svega stoji starija osoba koja, kako kaže, ‘nije Rom’.

Bez obzira tko je ovo učinio uistinu za ovo treba i odgovarati, a ukoliko je riječ o osobi s određenim zdravstvenim problemima, za što također postoje neke naznake, onda treba poduzeti radnje kako bi joj se pomoglo. U svakom slučaju ići i samo popravljati porušeno – nije trajno rješenje. Treba poduzeti korake koji će smanjiti ponavljanje ovakvih neprimjerenih ponašanja.

Izvor: sbplus.hr

1