Saborski zastupnik, Veljko Kajtazi je 12. rujna posjetio Osječko-baranjsku županiju

Foto: Beli Manastir: Sastanak s dogradonačelnikom Goran Hes/ Veljko Kajtazi – Facebook

Autor: Romski Portal/ Čedo Todorović

Saborski zastupnik, Veljko Kajtazi je 12. rujna posjetio Osječko-baranjsku županiju. Održani su sastanci sa predstavnicima lokalnih vlasti i sa romskim predstavnicima. Posjetio je, Beli Manastir, Torjance, Belišće, Popovac, Darda i Petlovac. O samoj posjeti prenosimo sadržaj sa facebook stranice saborskoga zastupnika Veljka Kajtazija.

Beli Manastir: Održan sastanak s dogradanočelnikom Goranom Hesom, predstavnicima gradskog Vijeća, gradskih ureda te predstavnika romske nacionalne manjine predvođenih g. B. Petrovićem, predsjednikom županijskog Vijeća romske nacionalne manjine.

Beli Manastir: Sastanak s dogradonačelnikom Goran Hes

Beli Manastir:  Održano zaseban sastanak s romskim predstavnicima i udrugama.

Razgovaralose o problemima u romskim naseljima u Belišću, Dardi, Torjancima i Belom Manastiru. Najviše problema se odnosi na nedostatak osnovne infrastrukture, pristupa obrazovanju i kulturnim sadržajima.

Središnja tema razgovora bila je unaprijeđenje položaja romske nacionalne manjine s posebnim osvrtom na zapošljavanje i stambena pitanja.

Beli Manastir: Sastanak s romskim predstavnicima

Torjanci: Sastanak s načelnikom općine Petlovac g. M. Kneževićem, načelnikom općine Popovac g. Z. Kontakom i dogradonačelnikom grada Belišća g. Domagoj Varžićem prisustvovao druženju s pripadnicima lokalne romske zajednice.

U sklopu druženja održan je nogometni susret i druženje u Domu kulture, a u organizaciji je pomogla i novoosnovana romska udruga “Sara” zajedno s lokalnom populacijom. Gosti na manifestaciji su bili Romi iz Međimurja i Siska.

Saborski zastupnik, Veljko Kajtazi se nada da će se i u budućnosti organizirati slične manifestacije na zadovoljstvo mještana.

Torjanci: Sastanak, nogometni susret i druženje u Domu kulture

Popovac: Sastanak s načelnikom općine g. Zoranom Kontakom i lokalnim romskim predstavnicima.

Glavni problem u Popovcu je stambeno zbrinjavanje Roma bez adekvatnog smještaja.

Popovac: Sastanak s načelnikom općine g. Zoran Kontak

Petlovac: Sastanak s načelnikom g. Milanom Kneževićem, predstavnicima općinskog vijeća, romskih udruga i romskih vijeća.

Središnja tema sastanka bili su problemi u lokalnom naselju između kojih je najveći pristup vodovodnoj mreži. Dana je podrška i novoosnovanoj romskoj udruzi “Sara”.

Petlovac: Sastanak s načelnikom Općine g. Milan Knežević

Belišće: Sastanak sa zamjenikom gradonačelnika g. Domagojem Varžićem.

Dogovor o suradnji za predstojeće razdoblje te još jednom utvrdili kako su prioriteti nastavak izgradnje društvenog doma te uređenje infrastrukture – vodovodne i kanalizacijske mreže te posebno reguliranje pristupa električnoj energiji.

Belišće: Sastanak s zamjenikom gradonačelnika g. Domagoj Varžić

Darda: Sastanak s načelnikom g. A. Vukojem kojem sam predstavio svoj plan rada za predstojeće razdoblje.

Razgovrali se i o izgradnji društvenog centra u ulici Nikola Šubić Zrinski te izgradnji infrastrukture u Jablanovoj ulici (ceste i javne rasvjete).

Osvrnuli su se i na nevrijeme koje je nedavno pogodilo romsko naselje u Dardi i potrebu da se hitno nastavi s projektom izgradnji dvodomki za stambeno zbrinjavanje pripadnike lokalne romske zajednice.

Darda: Sastanak s načelnikom g. Anto Vukoja

Jagodnjak: Sastanak s načelnikom Općine g. S. Mlinarevićem.

Središnja tema sastanka bilo je stambeno zbirnjavanje četiri romske obitelji za što će općina uskoro iznaći adekvatan prostor.

Jagodnjak: Sastanak s načelnikom općine g. S. Mlinarevićem

Valpovo: Sastanak s predstavnicima Udruge Roma Valpovo, te razgovor da što prije počnu s radom na deklariranju sunarodnjaka i suradnji sa izabranim vijećnicima na razini županije i obližnjih općina.

Valpovo: Sastanak s predstavnicima Udruge Roma Valpovo
🔥1