Bugarska: Grupa maskirnih policajaca pretukla je 100 Roma u selu Kamenar nakon silovanja u Varni

Prijevod: Romski Portal/ Čedo Todorović

Dana 08. kolovoza, grupa motorista sa maskama pretukli su više od 100 Roma iz sela Kamenar, izjavio je Svetoslav Raykov, gradonačelnik sela. Prema njegovim riječima, napadači nisu poznati lokalnom stanovništvu. Gradonačelnik tvrdi da postoje ozlijeđeni ljudi. Misli da su policajci, javlja bugarski portal novini.

Žrtve kažu da su maskirani policajci stigli oko 13.00 sati autobusom i motociklima i počeli su udarati sve zajedno, uključujući žene i djecu, bez objašnjavanja razloga za agresiju. Uprava Ministarstva unutarnjih poslova u Varni kategorično negira.

Gradonačelnik sela Svetoslav Raykov naglasio je da je ispred jedne kuće bio fotograf, i da je cijeli incident fotografiran. Mnogi ljudi u susjedstvu fotografirali su taj incident. Raikov će zatražiti potpunu istragu.

Tim za reagiranje na hitne slučajeve odgovorio je na poziv premlaćivanja u Kamenaru, javlja 112.

U međuvremenu, oko sat vremena, stanovnici susjedstva blokirali su ulaz u selo, naoružani kolcima, željezom i kamenjima. Zbog intervencije zakona, nije došlo do eskalacije napetosti. Prema izjavama stanovnika Kamenara, oni nisu izazivali ništa s napadačima, pa čak i nakon što su odgovorili na zapovijed da leže na zemlji, oni su bili udarani i pretučeni.

Situacija se normalizirala oko 15:40.

Poznanici pretpostavljaju da je napad povezan s brutalnim silovanjem žene u središtu Varne. Kamenarani sugeriraju da je počinitelj bio rom i da se “profilaktička akcija” odvijlaa ne samo u Kamenaru nego i u romskim četvrtima Asparuhova i Matsuda i stare pekare.

🔥1