U Slavonskome Brodu, otvorene 4 Svjetske umjetničke igre

Foto: ebrod

Autor: Romski Portal/ Čedo Todorović

Jučer su na glavnom gradskom trgu sinoć otvorene 4. po redu Svjetske umjetničke igre, koje se ove godine po prvi puta održavaju u Slavonskom Brodu. Riječ je o jedinstvenom kulturnom događanju koje okuplja različite umjetnike iz cijelog svijeta i koje kroz nekoliko dana donosi bogat kulturni program s područja plesa, filma, glazbe, likovne umjetnosti, kazališta i književnosti.

Svjetske umjetničke igre službeno je otvorila zamjenica gradonačelnika Tea Tomas, a do kraja ovog tjedna posjetitelje očekuje bogat program koji će se održavati u prostoru Likovnog salona Vladimir Becić, Galerije Ružić, Gradske knjižnica, na platou Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić, Glazbene škole u Slavonskom Brodu, Centru mladih te Spomen domu Dragutina Tadijanovića. Naime, 4. Svjetske umjetničke igre okupile su u Slavonskom Brodu oko 80 umjetnika iz 50 svjetskih zemalja, a sva događanja su besplatna.

Veliki vatromet u brodskoj Tvrđavi, točno u ponoć, je na spektakularan način obilježio je početak 4. Svjetskih umjetničkih igara koji je po prvi put organiziran u Slavonskom Brodu.

U sklopu programa 18. kolovoza u 20:30, će i nastupati RKUD “Darda” iz Darde sa svojim programom.

Svi ste dobrodošli.

Cijeli program 4. Svjetskih umjetničkih igara možete pročitati ovdje.

🔥2