Natječaj Ministarstva rada i mirovinskoga sustava

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ je vrijedan ukupno 400.900.000,00 kn, a financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Na natječaj se mogu prijaviti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i udruge. Obavezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri na projektu mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave pravne osobe vjerskih zajednica kao i ustanove.

Rok za prijavu na natječaj je otvoren do 31.12.2020.

Više informacija o natječaju možete pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Europskog socijalnog fonda, a natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Izvor: Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava

Program Šalter

0