Poziv na prijavu za sudjelovanje „Tool Fair Hrvatska – Sajam metoda i alata neformalnog učenja“

Poziv na prijavu za sudjelovanje „Tool Fair Hrvatska – Sajam metoda i alata neformalnog učenja“ u Orahovici, Hrvatska, od 6. do 8. rujna 2017.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira Nacionalni Tool Fair, na kojeg vas se ovim putem poziva,

Tool Fair je međunarodni događaj tijekom kojeg se sudionici imaju priliku upoznati s različitim edukativnim alatima i/ili predstavljati alat kojeg su sami kreirali i kojeg primjenjuju u radu s mladima.

Tool Fair okuplja sudionike iz različitih sektora koji mogu biti korisnici Erasmus+ programa tako da je on ujedno i prilika za ostvarivanje kontakata s predstavnicima raznovrsnih organizacija (organizacije formalnog i/ili neformalnog obrazovanja, poslovni sektor, organizacije koje provode rad s mladima…).

Ove godine će se u Varni, Bugarska od 6. do 10. studenog 2017. održati 12. međunarodni Tool Fair a Hrvatska ima priliku poslati četiri sudionika koji će na njemu aktivno sudjelovati.

Nacionalni Tool Fair organiziran je isključivo za sudionike iz Hrvatske i zapravo predstavlja svojevrsnu predselekciju za međunarodni Tool Fair. Na njega se mogu prijaviti samo oni sudionici koji su kreirali metodu/alat neformalnog učenja primjenjive u radu s mladima.

Sudionici nacionalnog Tool Fair-a dobiti će priliku međusobno predstaviti svoje inovativne metode i alate za učenje. Četiri alata koja pokažu najveću kreativnost i inovativnost dobit će priliku predstaviti se i na međunarodnom Tool Fair-u koji se ove godine provodi pod sloganom „Valovi inovacije“ („Waves of Innovation“).

Alati i metode neformalnog učenja
Alat za učenje širok je pojam i može obuhvaćati ideju, koncept te razne predmete koji omogučuju prijenos edukativnih ciljeva u praksu kroz aktivno sudjelovanje sudioniku u procesu učenja.
Alati za učenje mogu biti aktivnosti za opuštanje atmosfere i podizanje energije, različite igre, vježbe, simulacije ali i publikacije, multimedijalni resursi, upitnici i sl.

Dodatne informacije o tome što je edukativni alat, kako ga kreirati i kako izgleda primjer dobrog alata potražite u publikaciji Jonathana Bowyera ‘Tools practical guide’.

U kontekstu Tool Fair-a alati su:

 • instrumenti kojima se dolazi do ishoda učenja
 • nešto što uključuje sudionike u proces učenja
 • element procesa učenja ili cjeloviti proces učenja
 • nešto što se može prilagoditi različitim situacijama i ciljevima učenja.
Ciljevi Tool Fair-a
Tool Fair doprinosi ostvarivanju ciljeva Europske komisije za područje mladih za 2017. godinu, odnosno doprinosi:

 • unapređenju vještina, izgradnji kompetencija te osnaživanju kritičkog razmišljanja sudionika – profesionalnom razvoju svakog pojedinog sudionika,
 • podizanju kvalitete alata za učenje
 • unaprjeđenju procesa učenja na razini cijele Europe

Više informacija o Tool Fair-u pronađite ovdje, vezanim uz posljednje izdanje 2016. na Malti.

Za sudjelovanje na „Tool Fair Hrvatska – Sajam metoda i alata neformalnog učenja“ u Orahovici, Hrvatska, od 6. do 8. rujna 2017. možete se prijaviti ovdje.

Rok za prijavu je 10.7.2017.

Radni jezik treninga je Hrvatski.

Od sudionika se očekuje:

 • Osobe aktivne u radu s mladima
 • Treneri i facilitatori
 • Voditelji mladih (predstavnici neformalnih skupina mladih te organizacije koje rade s mladima)
 • Predstavnici formalnog obrazovanja koji rade s mladima
 • Predstavnici poslovnog sektora koji rade s mladima

Sudionici Tool Fair-a

 • da imaju kreiran alat neformalnog učenja kojeg primjenjuju u radu s mladima i da pripreme kratku prezentaciju istog
 • da su spremni predstaviti alat na engleskom jeziku u slučaju da budu izabrani za sudjelovanje na internacionalnom Sajmu

Više informacija o pravilima sudjelovanja i refundaciji troškova potražite na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.  

Za sve informacije slobodno se javite na: tel: +385 (0)1 500 5952 Manda Pocrnić , e-mail: [email protected][email protected]

Program Šalter

🔥0