Srbija: U centru Leskovca, Učenica romske nacionalnosti kao model na reklamnom bilboardu

SRBIJA/LESKOVAC – Učenica III godine srednje škole za Tekstil i dizajn iz Leskovcu Jeta Demirović iz romskog naselja Podvorca našla se kao model na reklamnom Euro bilbordu na kojem se promovira obrazovni profil Modni krojač, s elementima dualnog obrazovanja.

I sama je kako kaže bila iznenađena kada su je ljudi iz škole i GIZ-a obavijestili da će se ona naći kao model na promotivnim materijalima i Euro bilbordima gdje se promovira škola i GIZ program njemačko-srpski razvojne suradnje.

-Sada me prijatelji u školi i naselju u kojem živim u šali zovu “Zvezda”, i drago mi je da su mene izbrali da na ovaj način promoviram školu, rekla nam je Jeta Demirović.

Reklamni Euro bilbordi nalaze se preko puta Tehnološkog fakulteta i u samom centru Grada.

Obrazovni profil koje se promovira je Modni krojač koji se u Srednjoj školi za tekstil i dizajn odvija po obrazovnom modelu s elementima dualnog obrazovanja. Ovaj obrazovni profil razvijen je u okviru projekta njemačko-srpski razvojne suradnje “Reforma srednjeg stručnog obrazovanjau Srbiji” Uz podršku Vlade savezne Republike Njemačke, projekt provode Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja RS i Njemačka organizacija za međunarodnu suradnju GIZ.

Izvor: rominfomedia.rs

1