Saborski zastupnik Veljko Kajtazi posjetio romska naselja u Brodsko-posavskoj županiji

Foto: Čedo Todorović

Autor: Romski Portal/Čedo Todorović

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi i predsjednica Saveza Roma u R.H. “Kali Sara”, su dana 25. svibnja posjetili romska naselja u Novoj Gradišci i Slavonskome Brodu. Tijekom posjete u romskome naselju M.O “Josip Rimac” u Slavonskome Brodu, su poslušali mještane koji su im iznijeli svoje probleme.

“Imam problema oko nastavka legalizacije obiteljske kuće. Nedavno sam stavio krov na kuću, te sam dobio dopis da će mi srušiti krov. Ne želim da mi krov sruše”, rekao je žitelj romskog naselja iz Slavonskoga Broda.

“Došli su u našoj ulici i bacili malo kamenja, zašto ne asfaltiraju i našu ulicu. Moje dijete dok dođe do autobusnog stajališta dođe prljavo, posebno kada su kiše. Rome poznaju samo kada su izbori”, rekla je žiteljka romskog naselja.

Saborski zastupnik je sve prisutne obavjestio da će ponovno doći u posjeti naselju, te da će nakon što lokalni izbori prođu nastojati sa svojim suradnicima  dogovoriti sastanak sa budučim gradonačelnikom povodom iskrlih problema u romskome naselju.

Ujedno je i sve ostale obavjestio o svom aktivno radu u saboru i kako i ostala romska naselja u Hrvatskoj se suočavaju sa velikim problemima i lošim uvjetima života.

Nakon kratkog održanog sastanka, saborski zastupnik Veljko Kajtazi i predsjednica Saveza Roma u R.H. “Kali Sara”, su se uputili u posjeti Osječko-baranjskoj županiji.

14321 false false true false true true false auto false ease-in-out 100 auto false true false Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%
0