Udruga mladih Roma Rijeka “Romska Budučnost”, prisustvovala na seminaru u Beogradu

Foto: Etem Fazli

Autor: Romski Portal/Čedo Todorović

Etem Fazli, predsjednik Udruge mladih Roma Rijeka “Romska Budučnost”, prisustovao je na seminaru o medijima u Beogradu. Seminar je organizirao Forum žena Indjija. Seminar je trajao od 12-og do 15.05.2017 godine. Seminar je okupio mlade iz Hrvatske, Češke, Estonije, Bugarske, Italije i Srbije.

Svrha seminara je bilo raspravljanje oko prava i zastupljenosti ugroženih skupina u medijima (Žene. LGBT zajednice i Romi), te promoviranje promjena spolne jednakosti u medijima.

“Ja sam kao mladi predstavnik Roma sudjelovao iz razloga jer kao pripadnik romske nacionalne manjine smo kritična skupina koja je medijski jako malo zastupljena, promovirana i informirana. Imamo u Hrvatskoj 2,3 portala, 2,3 časopisa, nemamo svoju vlastiti tv kanal ili radio emisije. Ako i prisustvujemo na nekim radio emisijama one su kratkog vijeka. Mi kao udruga imamo svoj vlastiti pilot projekt, TV emisija o mladim Romima koja se može pogledati na youtube kanalu “Opre Roma”. Pripadnici nac.manjina su jedino zastupljeni na HRT kanalu i to u emisji o nacionalnim manjinama “PRIZMA” i to jednom tjedno što je i saborski zastupnik Veljko Kajtazi napomenuo na jednoj konferenciji i sastanku koji je bio u Rijeci i Opatiji”, napomenuo je Etem Fazli.

“Gledajući unazad i sada napredovali smo u tom pogledu. Želja mladih s područja RH je da informiraju rome preko portala, društvenih mreža ili gostovanjima u tv i radio emisijama. Moja želja je također ista da pokažemo napredak te da reliziramo neku svoju emisiiju o mladim romima s našeg područja i informiramo se o pravima, problemima, pomoći, obrazovanju te da pokažemo pozitivne i dobre primjere romske budučnosti”, izjavio je Etem Fazli.

Poslušajte audio zapis koji nam je proslijedio Etem Fazli predsjednik Udruge mladih Roma Rijeka “Romska Budučnost”.

https://romskiportal.com/wp-content/uploads/2017/05/Merged2017-05-18-06-35-25.mp3?_=1
14278 false true true false true true false auto false ease-in-out 300 auto true 0 true true Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%

 

2