Kajtazi gostovao na N1 Televiziji: “Premijer se mora distancirati od izjava Milijana Brkića”

Foto: N1 Hrvatska
Autor: N1 Hrvatska

Oštru izjavu zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića da nacionalne manjine neće određivati Vladu Republike Hrvatske u N1 studiju uživo komentirao je manjinski zastupnik Veljko Kajtazi.

Ima li Andrej Plenković i dalje Vašu podršku?

“Mi jedino tražimo poštivanje Ustava i zakona. Točno da je izjava gospodina Brkića neprimjerena i nije dosad jedina. Visokopozicionirani političari su znali iznositi slične izjave. Nedavno je i Petrov kazao da bi se trebale smanjiti ovlasti nacionalnih manjina. Na neki način, kad je najviše problema u Hrvatskoj, skreće se pozornost i ide se na nacionalne manjine. Neće ovo biti zadnje”, rekao je Kajtazi.

Furio Radin je privremeno uskratio potporu premijeru Plenkoviću, a Milorad Pupovac još uvijek šuti i razmišlja. Kajtazi tvrdi da je njemu najteže jer on zastupa čak 12 nacionalnih manjina.

“Sve one imaju različite stavove. Moram razgovarati sa svim manjinama i onda ćemo donijeti zajednički, službeni stav. Moje osobno mišljenje je da se premijer mora distancirati od izjava gospodina Brkića”, kazao je Kajtazi.

Izvor: hr.n1info.com

🔥4