Poziv za sudjelovanje na Festivalu “Gledaj (u)druge”

Poštovani!

Pozivamo vas da se pridružite kampanji „GLEDAJ (U)DRUGE“ koja se provodi na području cijele Hrvatske, a kojom želimo građanima približiti naš rad, predstaviti im različitost našeg djelovanja u zajednici, ustrajnost i posvećenost u postizanju pozitivnih društvenih promjena i naš doprinos boljoj kvaliteti života različitih društvenih grupa u lokalnoj zajednici. U okviru ove kampanje u svim će većim gradovima Hrvatske biti održan Festival „Gledaj (u)druge“ na kojem ćemo predstaviti naš rad kroz različite aktivnosti koje će na najbolji način pokazati što radimo i zašto.
Stoga pozivamo sve organizacije civilnog društva s područja Slavonije i Baranje da zajedno sa svojim članovima, volonterima, korisnicima i zaposlenicima osmisle aktivnosti koje će provesti na Festivalu, a koje će na najbolji način pokazati građanima svu raznovrsnost našega rada i smisao našeg postojanja.

Festival „GLEDAJ (U)DRUGE“ se održava dana 25.5.2017. od 12:00 do 15:00 sati na Trgu Slobode u Osijeku, a očekuje se i pokroviteljstvo Grada Osijeka.

Festival „Gledaj (u)druge“ otvoren je i svim ustanovama i institucijama koje podržavaju rad udruga kroz različite inicijative, volonterske programe i klubove te zajedničke aktivnosti.

Tijekom Festivala, sve udruge će imati priliku izraziti svoju kreativnost kroz „poruke“ o važnosti i vrijednosti udruga te će se pozivati građani na fotografiranje s ovim pozitivnim izjavama o udrugama.  Sve fotografije će biti objavljene na društvenim mrežama. Više o „porukama“ kao i kampanji koju su tijekom 2016. godine pokrenule riječke udruge možete naći na http://www.gledajudruge.org/.

S obzirom na brojne promjene koje se događaju u okruženju u kojima su organizacije civilnog društva jedan od važnih, a nedovoljno prepoznatih aktera, odlučili smo povezati tri manifestacije nacionalna manifestacija „Hrvatska volontira“, „Dani otvorenih vrata udruga“, kampanja „Gledaj (u)druge“ te ih provesti u istom tjednu od 22. do 27. svibnja 2017. Na taj način želimo povećati vidljivost onoga što radimo kroz različite kreativne programe i aktivnosti koje ćemo u tom tjednu predstaviti građanima i široj javnosti.

Prijavni obrazac za sudjelovanje na Festivalu u Osijeku potrebno je dostaviti Volonterskom centru Osijek do 15. svibnja 2017. na e-mail: salter@vcos.hr ili faks 031 200 457.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na broj telefona 031 211 306 ili e-mail: salter@vcos.hr.
Ujedno pozivamo sve udruge da podrže ovu inicijativu popunjavanjem obrasca na web stranici: https://www.gledajudruge.org/podrzi-inicijativu/.

U privitku se nalaze poziv i prijavni obrazac.

Program Šalter

Poziv – Gledaj udruge

Prijavni obrazac_Gledaj udruge

1