Srbija: Venčanje iz snova u romskoj crkvi. Spoj vjere, kulture i tradicije

Sigurno ste mnogo puta gledali predivna crkvena vjenčanja u američkim filmovima i zaželjeli da bar na trenutak prisustvujete takvom vjenčanju.

LESKOVAC/SRBIJA – Jedno takvo crkveno vjenčanje održano je danas u prepunoj Protestantski evanđeoskoj crkvi “Zajednica Roma” u Leskovcu, koja je za ovu priliku bila posebno ukrašena i za koje se crkveni zbor posebno pripremio. Anđeosko pjevanje duhovnih pjesama hora crkve koje su bile posvećene mladencima je bilo predivno slušati i ne samo slušati već i sa njima pjevati i uživati ​​u programu koji je crkva pripremila.

Dva brata, student teologije u Hrvatskom gradu Osjeku Saša Bakić (22) iz Leskovca sa izabranicom svog života hrvaticom iz Vukovara Jelenom Jozef, i njegov brat Alen Bakić (21) sa svojom izabranicom Marijom Ibraimović iz Turekovcu vjenčali su se danas u romskoj crkvi.

Uz prisustvo roditelja i familije braće Bakić, prisustvo roditelja obitelji mlade Jelene Jozef koji su došli iz Hrvatske, roditelje i familiju mlade Marije Ibraimović i članove crkve, mladence su vjenčali Pastori crkve, Šerif Bakić i Bojan Rasimović.

Nakon crkvenog vjenčanja obitelj Bakić je u svom domu uz trubače organizirala svadbeno veselje na kome je bilo prisutno oko tisuću ljudi iz Leskovca i okoline kao i gostiju iz Hrvatske.

Braća Bakić su pozitivan primjer rosmkoj zajednici, Saša je student a Alen je završio srednju Tehničku školu u Leskovcu. Opće je poznato da Romi vrlo mladi stupaju u brak, rano napuštaju obrazovanje i ekonomski su zavisni od roditelja.

Iz organizacije “ROSA” apeluju na svu romsku djecu da postave sebi ciljeve, velike ciljeve, i da na njima vrijedno rade i da kao pozitivan primjer uzmu braću Sašu i Alena Bakića. Za brak i djecu će uvijek preostati vremena, poručuju iz ove Organizacije.

Izvor: ROMinfomedia.rs

🔥3