Ministarstvo pravosuđa objavilo natječaj za financiranje projekata pružanja pravne pomoći

Ministarstvo pravosuđa objavilo je Javni natječaj za financiranje projekata ovlaštenih udruga i pravnih klinika za pružanje primarne pravne pomoći za 2017. godinu

Predmet natječaja je financijska potpora udrugama i pravnim fakultetima za rad pravnih klinika za projekte pružanja primarne pravne pomoći.

Cilj natječaja je osiguranje primarne pravne pomoći građanima Republike Hrvatske i drugim osobama u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge upisane u registar pružatelja primarne pravne pomoći pri Ministarstvu pravosuđa (ovlaštene udruge) i pravne klinike visokih učilišta koja izvode sveučilišni studij u znanstvenom području prava, koje u skladu sa svojim općim aktima pružaju primarnu pravnu pomoć. Dodatno, prijavitelji moraju udovoljavati općim uvjetima propisanim Uputama za prijavitelje na ovaj natječaj.

Za područje natječaja u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2017. godinu osigurano je 700.000,00 kuna.

Rok za podnošenje prijava na natječaj je 10. travnja 2017. godine.

Više informacija o Javnom natječaju i natječajnoj dokumentaciji možete pogledati  ovdje.

Pitanja vezana uz ovaj natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektroničke pošte: besplatna.pravna.pomoc@pravosudje.hr

Izvor: Ured za udruge Vlade RH

Program Šalter

0