Ministarstvo turizma objavilo poziv za podnošenje projektnih prijedloga na ESF natječaj

Ministarstvo turizma objavilo je poziv za podnošenje projektnih prijedloga temeljem natječaja „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ za koji su osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva iznosi  31.500.000,00 kn, od čega je 85 posto sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 kuna, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu 2.000.000,00 kuna, a intenzitet potpore iznosi 100% prihvatljivih troškova.

Poziv će biti otvoren 60 dana od dana objave natječaja, odnosno od 1.3.2017. do 3.5.2017.

Projekte mogu prijaviti ustanove za obrazovanje odraslih i udruge koje djeluju u sektoru turizma i/ili ugostiteljstva uz obvezno partnerstvo. Partneri mogu biti ustanove za obrazovanje odraslih, udruge, poslodavci/gospodarski subjekti (trgovačko društvo, obrt, zadruga, trgovac pojedinac, javna ustanova), regionalni ili područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Planirano trajanje projekta je od 12 do 24 mjeseca od dana sklapanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Organizirat će se Informativne radionice za potencijalne prijavitelje na kojima će se moći saznati detaljnije informacije o Pozivu i načinu prijave.

Više informacija o objavljenom Pozivu i lokacijama održavanja informativnih radionica možete pronaći na stranicama www.mint.hr, www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

Izvor: Ured za udruge Vlade RH

Program Šalter

🔥2