Otvorene prijave za financiranje DEAR projekata

Hrvatska zajednica županija i ove će godine u sklopu LADDER projekta sufinancirati mikroprojekte na lokalnoj razini u trajanju do pet mjeseci, usmjerenih na obrazovanje za razvoj i podizanje svijesti.

Na ovaj se način želi osigurati podrška projektima koji će svojim rezultatima postati primjer i nadahnuće građanima, nevladinim organizacijama i lokalnim vlastima.

Projektne ideje moraju se temeljiti na DEAR pristupu (Development Education and Raising Awareness – DEAR), što obuhvaća osvještavanje javnosti o globalnim razvojnim temama i promicanje obrazovanja za razvoj. Globalne razvojne teme odnose se na 17 ciljeva za održivi razvoj koje su utvrdili Ujedinjeni narodi, a obrazovanje za razvoj uključuje aktivnosti podizanja svijesti i informiranja građana, poticanja aktivne uključenosti građana u djelovanje na lokalnoj razini te promjene stavova u vezi s globalnim izazovima i pitanjima razvoja.

Mikroprojekti će se financirati u iznosu od 2.000 do 6.000 eura , a njihova provedba u potpunosti će se pokriti sredstvima LADDER projekta . Organizacija koja prijavljuje projekt može ga prijaviti samostalno ili u partnerstvu s drugim organizacijama.

Projektne prijave zaprimaju se do 8. ožujka 2017. godine , isključivo na engleskom jeziku putem obrazaca dostupnih u prilogu.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice i tijela lokalne i regionalne samouprave te organizacije civilnoga društva.

Prijavu je potrebno podnijeti u priloženim obrascima na e-mail adrese: tajnistvo@hrvzz.hr i mateja.jalusic@hrvzz.hr.

Hrvatska zajednica županija projekte će sufinancirati u sklopu velikog europskog projekta LADDER koji se provodi u 19 zemalja članica Europske unije i 17 zemalja koje nisu članice Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je oko 4 milijuna eura, a Hrvatska zajednica županija sudjeluje iznosom od oko 45 tisuća eura u tri godine koliko traje projekt LADDER.

1 Poziv za dostavu projektnih prijedloga (hrv) (88.11 kB docx)
2 Poziv za dostavu projektnih prijedloga (eng) (88.44 kB docx)
3 Obrazac za prijavu projektnog prijedloga (97.39 kB docx)
4 Obrazac za budžet (11.6 kB xlsx)

Izvor: Program Step

0