Udruženje Roma “Ludari” održalo sastanak sa suradnicima Saveza Roma u RH “Kali Sara” u Brodsko-Posavskoj županiji

Foto: Udruženje Roma “Ludari”

Robert Radić, predsjednik Udruženja Roma Ludari rumunjskog porijekla i koordinator saborskoga zastupnika Veljka Kajtazija za Brodsko-Posavsku županiju je u petak 17. veljače okupio je suradnike i ćlanove župnaijeSaveza Roma u RH “Kali Sara” Brodsko-Posavske županije u prostorijama Udruženja Roma “Ludari” rumunjskog porijekla. Na sastanku je Robert Radić obavjestio sve nazočne o održanom sastanku Saveza Roma u RH “Kali Sara” u Varaždinu.

Na sastanku Saveza Roma u RH “Kali Sara”, saborski zastupnik Veljko Kajtazi je sve nazočne obavjestio da će se održati sastanak sa svim ravnateljima centara za socijalnu skrb iz cijele Hrvatske, sa svim predstavnicima romskih organizacija i vijeća romskih nacionalnih manjina povodom izmjena i dopune zakona o socijalno skrbi u prostorijama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Navedena izmjena se najviše odnosi na vraćanje prava na psojedovanje vozila do odrđene vrijednosti, te rasprava o mjerama javnih radova. Na sastanku Saveza Roma u RH “Kali Sara” je predstavljeno putovanje u Auschwitz koje bi trajalo od 26. veljače do 01. ožujka. Putovanje će obuhvatiti posjetu koncetracijskom logoru u Aschwitz, te obilazak romskog muzeja i parlament.

Udruženje Roma “Ludari” rumunjskog porijekla je tako i primilo prijenosno računalo i printer za rad. Na navedenom sastanku su svi ćlanovi predstavili svoj rad i sve probleme na koje nailaze u svojim županijama.

Također, Robert radić je izložio da su ćlanovi Saveza Roma u RH “Kali Sara” i saborski zastupnik Veljko Kajtazi su također obišli romsko naselje Kuršanec i romsko naselje Gornje i Donje Vratno.

Izvor: Udruzenje Roma “Ludari”

🔥0