Održan Sastanak Saveza Roma u RH “Kali Sara” u Varaždinu

Foto: Čedo Todorović

Autor: Romski Portal/Čedo Todorović

11. i 12. veljače 2017. g., Savez Roma u RH „KALI SARA“ je održao sastanak sa romskim udrugama i Vijećima romske nacionalne manjine koje čine Savez i to iz  Osječko-Baranjske županije, Brodsko-Posavske županije,Sisačko-Moslovačke županije, Križevačko-Koprivničke županije, Bjelovarsko-Bilogorske županije, Primorsko-Goranske županije, Istarske e županije, Međimurske županije Varaždinske županije i Grad Zagreba. Sastanak je održan u Varaždinu, a na sastanak je pozvan i saborski zastupnik romske nacionalne manjine g. Veljko Kajtazi.

Prije samog početka sastanka, članovi Savez Roma u RH „KALI SARA“ su zajedno sa saborskim zastupnikom  Kajtazijem  obišli romsko naselje  Kuršanec u kojem je održan sastanak s mještanima. Bila je to prilika da se razmjene informacije o radu Saveza i saborskog zastupnika te razgovara o problemima naselja i daljnjem radu.

Drugog dana sastanka članovi Saveza su prezentirali izvještaje o radu i stanju u svojim županijama te razmijenili iskustva u radu. Savez je nastavno na zamolbe članova Saveza podijelio i donacije u tehničkoj opremi (laptope i printere) članicama Saveza radi lakšeg dostavljanja izvještaja te lakšeg rada i komunikacije s lokalnom samoupravom i ostalim institucijama.

Dvodnevni sastanak Saveza je završio obilaskom naselja Gornje i Donje Vratno u Varaždinskoj županiji što je bila još jedna prilika za razmjenu iskustava i bolje upoznavanje članova Saveza iz svih krajeva Republike Hrvatske o problemima u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

 

Posjeta romskom naselju “Kuršanec”: Galerija fotografija.

Posjeta romskome naselju “Gornje i Donje Vratno”: Galerija Fotografija.

12715 false true true false true true false auto false ease-in-out 300 auto true 0 true true Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%

 

0