Jagodnjak: “Od starog pravimo novo”

Foto: Nadica Balog (lijevo), Jelena Opačić-Matijević (desno)

Nakon Petlovca i Kneževih Vinograda, u petak, 27. I. 2017. godine, od 16 do 18 sati, u Jagodnjaku je održana likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta “Od starog pravimo novo”, kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Radionica je dogovorena s Nadicom Balog, predsjednicom Udruge žena Romkinja “Romsko srce”, vodile su je Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan, a na njoj je bilo sedam korisnica.
I u Jagodnjaku su se izrađivali privjesci za ključeve u obliku lutke od starih krpa.

Korisnice starije dobi s lakoćom su izrađivale potrebne dijelove, a djevojkama je to išlo malo teže. Morale su se malo i oznojiti da urade ono što je potrebno te im je trebalo više pomoći voditeljica. Kad su privjesci bili gotovi, djevojke su se rado slikale da bi svojim roditeljima i prijateljima mogle pokazati da su same napravile privjeske. Čak su se dogovorile da će same održati još jednu radionicu, na njoj se družiti te izrađivati lutkice i privjeske.

Izvor: oaza-bm.hr

12604 false false true false true true false auto false ease-in-out 300 true 0 true true Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%

 

0