Rumunjska: Samoproglašeni “Kralj Roma” poručio Trumpu, “Mi ćemo ti izgraditi zid, i to za male pare”

Foto: Dorian Cioba / Privatna arhiva

RUMUNJSKA – Dorijan Cioba, samoprozvani međunarodni “Kralj Roma”, napisao je otvoreno pismo američkom predsjedniku Donaldu Trumpu u kojemu nudi usluge svoje “velike zajednice”. Cioba je Trumpu poručio da bi mu Romi lako sagradili kontroverzni zid na granici s Meksikom.

Dorijan, inače državljanin Rumunjske, Trumpu je poručio da bi “Romi posao završili za male pare”, jer imaju velikih problema s nezaposlenošću, prenijeli su rumunjski mediji u utorak.

Cioba uvjerava Trumpa da su “njegovi ljudi dovoljno vješti za tako kompliciran zadatak, jer im jako dobro ide u poslovima s metalom”.

– Nacija Roma koju ja predstavljam želi vam dovoljno snage završiti sve poslove koje imate pred sobom. Neka vas Bog blagoslovi, kao i odluke koje ćete donijeti u korist svjetskog mira i prosperiteta – navodi se u Ciobinom pismu koje je objavila rumunjska tiskovna agencija Agerpres, a prenio “Balkan insight”.

“Kralj Roma” je dodao kako “podržava sve Trumpove sadašnje i buduće projekte”.

Američki veleposlanik u Rumunjskoj izjavio je u utorak kako “ne zna ništa o takvom pismu”, te da ne može prokomentira. Međutim, ono što je istakao jeste da bi Trump, sudeći po njegovim ranijim izjavama, “vjerojatno više volio da taj posao završe američki radnici”, piše Agerpres.

Dorijan Cioba živi u Sibiu u Rumunjskoj. Sin je Florijana Cioba, poštovanog člana Romske zajednice koji je za sebe još 1997. godine rekao da je “kralj kralj svih Roma na svijetu”. nakon što je Florijan preminuo 2013. godine, “prijestolje i krunu” je naslijedio Dorijan.

Izvor: blic.rs

🔥8