Slavonski Brod: Romska Organizacija Mladih je održala seminar za mlade rome i romkinje

Foto: Čedo Todorović

Autor: Romski Portal/Čedo Todorović

SLAVONSKI BROD – Romska Organizacija Mladih- ROM, je  30.11.2016 godine, u prostorijama Hotel Savusa održala seminar u sklopu projekta “Roma Youth – motor of community”. Cilj projekta je povećati participaciju Roma u društvenom i političkom životu s fokusom na participaciju žena i mladih Roma.

Na seminaru sudionici, večinom bili mladi romi i romkinje su se upoznali sa ciljem projekta, o radu Romske Orgaizacije Mir, o važnosti završetka srednje-školskog obrazovanja, o mjerama javnih radova i o mogučnosti stipendiranja učenika srednje-školskog obrazovanja.

Predsjednik Romske Organizacije Mladih – ROM, gdin Siniša Senad Musić, tijekom predstavljanja je napomenuo da u Hrvatskoj ima premalo Roma koji su završili fakultet, i o važnosti završetka četvero-godišnjeg obrazovanja te uključivanja fakultetskog obrazovanja.

Ravnateljica Osnovne Škole “Hugo Badalić” gđa Irena Čugura Čerić je tijekom predstavljanja napomenula o važnosti uključivanja djece u predškolski odgoj i vrtiće, i o velikom postotku uključivanja romske djece u osnovno-školsko obrazovanje.

Predsjednik vijeća Romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Broda, je ukratko prezentirao što ga je potaklo da se kandidira lokalne manjinske izbore. Uvidio je potrebu da se i mladi uključe u odlučivanju za njihovu budučnost. Napomenuo je da se vijeće Romske nacionalne manjine najviše fokusira na obrazovanje i mlade.

Inaće projekt je finanancijski podržao OSCE ODIHR.

🔥1