Njemačka zaklada Schüler Helfen Leben (SHL) raspisala Natječaj na temu integracije mladih migranata i izbjeglica

Više od dvadeset godina njemačka zaklada Schüler Helfen Leben (SHL) podržava projekte u jugoistočnoj Europi, a od 2013. godine i u Siriji i Jordanu. Projekti i programi koje ova zaklada podržava usmjereni su na područje edukacije, aktivizma mladih, socijalne uključenosti marginaliziranih skupina, kao i na širenje mira te s tim u vezi i rješavanja sukoba.

Zaklada SHL objavila je Poziv za prijavu projektnih prijedloga za 2017. godinu, a prihvatljivi su prijavitelji iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Kako se posebna pozornost, od samog osnutka ove zaklade, pridaje pitanjima migranata i izbjeglica, članovi SHL-a odlučili su ovim pozivom posebnu pozornost dati projektima čiji su ciljevi sudjelovanje i integracija migranata i izbjeglica u društvu.

SHL, stoga, poziva organizacije civilnoga društva da prijave projekte, u trajanju od 3 godine, kako bi osnažili mlade ljude s iskustvom izbjeglištva i migracije.

Cjelokupna dokumentacija (poziv, prijavni obrazac, upute za prijavitelje te najčešće postavljana pitanja) dostupna je na mrežnoj stranici www.schueler-helfen leben.de .

Prijavu je potrebno poslati na adresu e- pošte: [email protected], a rok za prijavu je 7. siječnja 2017. godine.

S posebnim fokusom na ovim pitanjima, SHL nastoji graditi Fond hitne pomoći na takozvanoj Balkanskoj ruti koja je pokrenuta za vrijeme ljeta 2015. godine i putem koje je podržano 59 inicijativa jugoistočne Europe.

Temeljem bitnih načela SHL-a prednost će se dati aktivnostima integracije u donošenju odluka i sudjelovanju mladih.

Izvor: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

 

Program Šalter

🔥2