Srbija: U Kruševcu se gradi zid koji će zakloniti Romsko naselje, službeno “zvučna izolacija”

Foto: A. Sorman

SRBIJA – U Kruševcu su jučer započeti radovi na postavljanju zida, za koji se službeno tvrdi da je “zvučna izolacija”. Dobar dio već je postavljen, a razlozi postavljanja zida baš tu gdje se postavlja, jučer su na društvenim mrežama izazvali polemiku – od onih koji tvrde da se ne ništa neobično događa, pa do onih koji su ovo nazvali getoizacijom jedne manjinske grupe.

Zanimljive činjenice:

Zid (zvučna izolacija) će sakriti od pogleda prolaznika baš Romsko naselje Marko Orlović.
Ovo je jedini ikada sagrađen zid ovog tipa u Kruševcu, i baš je tu postavljen?
Na ovom potezu, između dva kružna toka, vozila se kreću normalnom brzinom i ne prave ništa veću buku nego u većini ostalih dijelova grada – a tamo se ne ograđuje nitko.
Na prostoru preko puta naselja, gradiće se Lidl, neka tvornica kako obećaše, a ako se “dogovore” s aerodromom i još jedna crkva, stambeno naselje (i svi oni sada će imati pogled na zid, umjesto na Romsko naselje)
U ovom trenutku ne čudi to što ima ljudi koji vjeruju da zvučna izolacija možda i nije motiv za ovaj zid. Ako jeste to u pitanju, a zašto baš tu? Postoje dionice kojima se kreće više vozila i većom brzinom, te je buka vjerojatno ista ili veća.

Ako grad zaista odlučio baš Romsko naselje ovim zidom samo zaštiti od buke – pa da im čestitamo!

Ako bilo koji drugi motiv u pitanju, a lokacija ovog zida je, najblaže rečeno, jako čudna – onda smo otišli, kao grad i kao građani (jer ne činimo ništa), u jako lošem smjeru.

Izvor: Kruševac online

🔥0