Zajedno u nova znanja

OŠ Vladimira Vidrića s početkom školske godine počelo se provoditi novo kurikulumsko područje. U tehničko-informatičko područje uvela se izvannastavna aktivnost: 3 D tehnologije.
Suradnjom OŠ Vladimira Vidrića sa UNDP Croatia kroz projekat ” Zajedno za bolje-društveno uključivanje Roma” , školi je pribavljen 3D printer, krajem protekle školske godine.

Nastavnik Mario Kolesar voditelj je izvannastavne aktivnosti 3D tehnologije, uz podršku nastavnica Kristine Mikuličić i Valerije Galic Antolić. Timu se priključio Kristijan Schneider, bivši učenik Tehničke škole Kutina i vrlo aktivan u programu rada s 3D printerom, čiji je mentor bio nastavnik stručne prakse Ivan Josipović, koji je održao radionice 3 D tehnologije nastavnicima iz OŠ Vladimira Vidrića.

Učenici će upoznavanjem 3D tehnologije, učeći i radeći radeći kroz nju, primjenjivati i kretivne vještine proizvodeći suvenire i didaktičke materijale, te razvijati inovativnost i poduzetnost.
Svaki učenik naučeno će moći primjenjivati u osobnoj okolini življenja i prenositi znanja na područja izvan škole, što je poseban podstrek za učenike romske nacionalne manjine – da svoje tradicijsko okružje obogate inovativnim znanjima  i tehnologijama.

Izvor: kutina.hr

0