Završio dio projekta “Obrazovanjem do ljudskih prava”

Foto: Rajko Cicak / BaranjaMedija.hr

JAGODNJAK / BIZOVAC – Na projektu trajanja 18 mjeseci što ga je organizirala jagodnjačka Udruga žena Romkinja “Romsko srce” sudjeluje oko 130 djece iz osnovnih (i njihovih područnih) škola u Dardi, Jagodnjaku i Belišću. Projekt “Obrazovanjem do ljudskih prava” obuhvaća i edukativni program za nastavnike, učitelje, pomoćnike u nastavi, odgojitelje i stručne djelatnike koji rade s romskom populacijom te će se još bolje educirati o romskom jeziku, tradiciji, povijesti, kulturi i običajima Roma-(Romologija). Ove projektne aktivnosti financiraju se iz sredstava Europske unije iz programa IPA uz sufinanciranje Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Vrijednost projekta je 171.946 eura (oko 1.309.369 kuna), od čega EU financira 149.730 eura (oko 1.140.198 kuna). Dio tog osposobljavanja održan je na trodnevnom programu od 5. do 7. listopada u Bizovcu (kompleks Bizovačkih toplica), na kojem su sudjelovali: Udruga žena Romkinja “Romsko srce” (Jagodnjak), Osnovna škola Jagodnjak, Osnovna škola Darda, Udruga Romkinja “Kašmir” (Belišće) i nekoliko stručnih djelatnika iz Belog Manastira i Belišća.

Izvor: Facebook/BaranjaMedija.hr

10464 false true true false true true false auto false ease-in-out 300 auto true 0 true true Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%
0